Ingrediënten 4 personen
Gestoofde rode spitskool
- 1 rode spitskool
- 100 ml. appelsap
- Boter om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
- 200 ml. groentebouillon van poeder of blokje
- Zout en peper en azijn naar keuze
Zoete aardappels uit de oven
- 650 gr. zoete aardappels
- Gesmolten boter
Uit eigen keukenkastje
Kippendijen/kipfilet
- 4 kippendijen
- 50 ml. appelsap
Uit eigen keukenkastje
- 1 tl. paprikapoeder, cayennepeper
- 2 tenen knollook
- Zout naar smaak
Bereiding
Gestoofde rode spitskool
- Verwarm de boter, de appelsap en de bouillon (van blokje of poeder en water) in een pan.
- Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren van de kool. Halveer de kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de kool in grove repen.
- Stoof de kool in de bouillon met appelsap in circa 8 minuten gaar.
Zoete aardappels uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Schil de zoete aardappels en in snij ze in stukken gelijke of parten.
- Meng ze in een kom met gesmolten boter, zout en kruiden naar smaak en gehakte knoflook.
- Spreidt ze uit over bakpapier op een bakplaat of rooster in de oven.
- Bak ze in ca. 30 minuten bruin.
Kippendijen/kipfilet
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Meng in een kom de kippendijen, paprikapoeder, cayennepeper, appelsap, gesmolten boter, gehakte of geperste knoflook en zout naar behoefte. Meng het goed door elkaar en bak kippendijen tot ze bruin zijn en gaar.