Ingrediënten voor 4 persoon
Pompoenstamppot
- 1 kg aardappelen
- 1 pompoen
- 2 appels
- 100 ml melk
- 150 gram geraspte kaas
- boter
Uit eigen keukenkastje
- 2 tl gemalen komijn (djinten)
- 0,5 tl gemalen kaneel
- Zout en peper naar smaak
Gehaktballen
- 500 gr. gehakt
- Boter
- 1 ei
- Beetje melk
Uit eigen keukenkastje
- Peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder, broodkruim
Bereiding
Pompoenstamppot
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen en appel in een kom met de olie, komijn, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Stamp fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe. Meng het pompoen-appelmengsel, de kaneel en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballen
Doe het gehakt in de mengkom, doe er een ei, peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder en een beetje broodkruim bij naar behoefte. Meng het goed door elkaar en draai er 4 gelijke gehaktballen van.
Bak de gehaktballen in de boter zachtjes rondom bruin en gaar.