Dit recept is zowel voor de vegetarische als de flexbox geschikt.
TIP Maak in een keer twee keer zoveel pesto als in het recept en bewaar dat in de diepvries voor een andere keer bij pasta, of op een toastje/brood.
Ingrediënten voor 4 persoon
Pasta
Cherrytomaatjes
Boerenkool pesto
- 400 gr. boerenkool
- 50 gr. walnoten
- 100 gr. geraspte kaas
- 1 tl. honing
Uit eigen keukenkastje
- 2 teentjes knoflook
- 10 el. (olijf)olie
- Zout/bouillonpoeder/stukje van een bouillonblokje, peper, nootmuskaat naar smaak
Bereiding
Zet twee pannen op met water voor het koken van de boerenkool en de pasta.
Cherrytomaatjes
Pers 1 teentje knoflook en bak kort in wat boter in een kleine pan. Voeg de cherrytomaatjes toe bak heel kort mee. Voeg een bodempje water toe. Doe er de suiker, peper en zout of bouillonpoeder bij en roer even voorzichtig door. Laat op zacht vuur garen. Het is de bedoeling dat de cherrytomaatjes enigszins heel blijven.
Boerenkool-walnoten pesto
Kook de boerenkool 5 minuten. Giet de boerenkool af en duw het meeste vocht eruit met een pollepel.
Hak de walnoten in grove stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 5 minuten al omscheppend. Pas op dat ze niet verbranden! Laat ze afkoelen.
Pers 1 teentje knoflook. Doe deze knoflook, de geraspte kaas en de helft van de walnoten in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de boerenkool erbij en driekwart van de olijfolie. Maal tot een stevige pesto. Als de pesto nog te dik is voeg je nog wat olie tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat.
Pasta
Kook nu de pasta gaar. Giet af.
Opdienen
Meng met pasta met de boerenkoolpesto. Schep het mengsel in diepe borden. Doe op elk bord een schep cherrytomaatjes en strooi de overgebleven walnoten en wat geraspte kaas erover.