Ingrediënten voor 4 persoon
Zoete aardappel gratin
- 650 gr. zoete aardappelen
- 2 rode uien
- 2 eieren
- 200 gr. yoghurt
- 200 gr. geraspte kaas
Uit eigen keukenkastje
Koolsla
- Kleine rode spitskool
- 1 appel
- 1 el. honing
Uit eigen keukenkastje
- 2-3 el. citroensap en/of appelazijn
- Ca. 1 tl. kaneelpoeder, ca. 0,5 tl. kruidnagelpoeder
- 6 el. (olijf)olie
- Bouillonpoeder/zout naar smaak
Bereiding
Zoete aardappel gratin
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de Aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
- Snij de uien in halve ringen.
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal en doe er de helft van de ui bovenop. Doe er dan de tweede helft van de aardappel en ui op.
- Klop de yoghurt met de eieren, peper en zout tot een glad mengsel en giet dat over de aardappel in de ovenschaal.
- Doe de geraspte kaas eroverheen en zet dit ongeveer 45 minuten in de oven.
Spitskoolsla
- Snijd of rasp de kool in zeer dunne niet te lange reepjes en doe in een kom.
- Schil en rasp de appel en voeg bij de kool.
- Meng de honing, citroensap en/of appelazijn, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, (olijf)olie, bouillonpoeder/zout. Giet de saus over de kool en appel en meng door elkaar