Ingrediënten 4 personen
Kalfsrumpsteak met roomsaus
- 4 kalfrumpsteaks
- 200 ml. room
- Boter om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
- Scheutje cognac
- Zout en peper
- 1 el. mosterd
Pasta
Gergrilde courgette
- 2 courgettes
- Olie om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
- Zout en peper
- Desgewenst: witte wijn azijn
Bereiding
Kalfsrumpsteak met roomsaus
- Wentel de rumpsteaks in de peper, druk goed aan en het een half uurtje intrekken.
- Bak ze in boter en flambeer met de cognac. Houd de steaks warm.
- Voeg de room en mosterd bij het braadvocht van de steaks. Laat het geheel inkoken tot sausdikte en breng op smaak met een klein beetje zout.
Pasta
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Gegrilde courgette
- Was de courgette en snijd beide uiteinden af.
- Met een dunschiller of kaasschaaf kun je de courgette in de lengte in dunne plakken snijden. Als je tijdens het snijden bij de zaadlijsten uitkomt, draai je de courgette een kwartslag en herhaal je dit tot je alle 4 de zijden hebt gesneden.
- Verwarm olie in een grillpan of koekenpan. Leg een paar plakjes courgette in de hete pan en bestrooi met (zee)zout en vers gemalen peper. Grill alle plakjes en leg ze op een bord of schaal. Besprenkel de courgettereepjes met een paar druppels witte wijn azijn.
Serveren
Verdeel de pasta over borden, schep de courgette en roomsaus erover. Serveer met de steaks ernaast.