Ingrediënten 4 personen
Roergebakken paksoi met kipfilet
- 400 gr. kipfilets
- 1 paksoi
- 2 uien
- 1 paprika
- Boter of olie om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. kerriepoeder
- Bouillonblokje, of een deel daarvan
- 30 ml ketjap manis
- 30 ml azijn
- 1 tl. sambal
Gebakken aardappels
- ca. 750 gr. aardappels
- Boter om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
- Paprikapoeder, peper en zout
Bereiding
Roergebakken paksoi met kipfilet
- Snijd de kipfilet, de paksoi, de ui en de paprika in stukjes.
- Verhit wat boter of olie in een hapjespan en bak hierin de kipstukjes in circa 5 minuten al om- scheppend bruin.
- Voeg de uien toe en roerbak deze even mee.
- Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en bak onder af en toe omscheppen nog circa 5 minuten.
- Voeg dan het groen van de paksoi toe bak nog kort mee. Voeg tenslotte de ketjap, azijn en sambal toe en meng erdoor.
Gebakken aardappels
- Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
- Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en kook ze maximaal 8 minuten voor.
- Zorg ervoor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn. Giet ze af en laat even uitstomen.
- Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt. Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met paprika poeder, peper en zout. Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.
Serveren
Schep het roerbakmengsel op een bord en leg daarnaast de gebakken aardappels.