Ingrediënten voor 4 persoon
Roergebakken groenten
- 1 paksoi
- 2 uien
- 1 paprika
- Boter om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
- 1tl. gemberpoeder
- 1 tl. kerriepoeder
- Bouillonpoeder of stukje van een bouillonblokje
- 30 ml ketjap manis
- 30 ml azijn
- 1 tl. sambal
Omelet
- 4 eieren
- Scheutje melk
- Ca. 2-4 el. bloem of meel
- Boter om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
Gebakken aardappel
- Ca. 750 gram aardappels
- Ruim boter om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
- Paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Roergebakken groenten
- Snijd de paksoi, de ui en de paprika in stukjes.
- Verhit wat boter in een hapjespan en bak hierin de uien.
- Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en bak onder af en toe omscheppen nog circa 5 minuten.
- Voeg dan het groen van de paksoi toe bak nog kort mee.
- Voeg tenslotte de ketjap, azijn en sambal toe en meng erdoor.
Omelet
- Klop de eieren los met de melk en de bloem/het meel en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bak in een koekenpan 4 omeletten.
Gebakken aardappels
- Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
- Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en kook ze maximaal 8 minuten voor.
- Zorg ervoor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn. Giet ze af en laat even uitstomen.
- Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt.
- Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.
Serveren
Leg de omelet op een voorverwarmd bord en de groenten op een helft en klap dicht. Leg de gebakken aardappeltjes ernaast.