Ingrediënten voor 4 persoon
Pasta
Courgette, diktromerwten met kaasroomsaus
- 100 gr. gedroogde dik trom erwten (ca. 300 gr geweekte) erwten
- Boter om in te bakken
- 2 courgettes
- 200 gr geraspte kaas
- 250 ml room
Uit eigen keukenkastje
- 2 teentjes knoflook
- Scheutje citroensap
- Peper
Bereiding
Pasta
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in 5-7 min. gaar.
Diktromerwten weken en koken
- Was de diktromerwten (er kan zand in zitten) en week ze ten minste 24 uur in ruim water (ca. 3 keer zoveel als de erwten). Zet ze op met het weekwater (er moet ca. 5 cm. water boven de erwten staan).
- Kook ze in 1 1/2 tot 2 uur gaar (ze moeten van binnen zacht zijn). Voeg zout toe als de erwten bijna gaar zijn.
Courgette, diktromerwten met kaasroomsaus
- Snijd de knoflook in plakjes en de courgettes in halve plakjes.
- Verhit boter in een wok en fruit hierin de knoflook. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
- Roerbak de courgetteplakjes en de diktromerwten 5 min.
- Voeg het citroensap toe en verwarm het mengsel nog 2 min.
- Voeg geraspte kaas of kaasblokjes toe en daarna de room en warm, zonder koken, nog een paar minuten door.
- Roer de knoflook door de saus.
- Breng op smaak met peper.
Serveren
Verdeel de pasta over borden, schep de courgette-erwten-roomsaus erover.