Dit recept is zowel voor de vegetarische als de flexbox geschikt.
Ingrediënten voor 4 personen
Rode bieten
- 800 gr. rode bieten (200 gr. pp)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram zachte witte geitenkas
- 50 gr. veldsla
- Boter
Pasta
- 300-350 gr. pasta (tagliatelle)
Bereiding
Rode bieten
- Schil de bietjes dun en snij het in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
- Snij de uien in ringen.
- Snij de knoflook in kleine stukjes.
- Verwarm de boter in een koekenpan zachtjes, doe er de uien en de knoflook bij. Laat het niet aanbranden. Wanneer het lekker gaat geuren de bietjes toevoegen. Enkele minuten op hoger vuur en de bietjes roeren.
- Ca. 300 ml. water toevoegen en weer aan de kook brengen. Deksel erop en ca. 60 minuten zachtjes laten garen. Roer af en toe door. Proef dan of de bietjes voldoende gegaard zijn en laat desgewenst nog wat langer garen. Eventueel overgebleven kookvocht afgieten of in laten koken.
- Snijdt de worteltjes van de veldsla af.
- Roer ¾ van de veldsla en ¾ van de verkruimelde geitenkaas door de bietjes.
Pasta
Zet pan met water op het vuur, als het kookt zout toevoegen en hierin de pasta koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveren
Meng de bietjes door de pasta. Deze kleurt prachtig rood. Strooi de achtergehouden veldsla en geitenkaas eroverheen.