Ingrediënten 4 personen
Broodje bokburger
- 4 bokburgers
- 3 uien in halve ringen gesneden
- Boter
- 4 broodjes
- 1 paprika
- Miligreens radijs
- Blaadjes eikenbladsla (3 en 4 pers. Krat)
Uit eigen keukenkastje
Yoghurtsaus
- 150 ml yoghurt
- 2 tl. honing
Uit eigen keukenkastje
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Boeren ovenfrieten
- 1 kg iets kruimige aardappels
- 2 el. bloem
Uit eigen keukenkastje
- 1 à 2 eetlepels olijfolie
- snuf zeezout
Bereiding
Broodje bokburger
- Verwarm wat boter in een pan en bak de burgers in ongeveer vier minuten per kant, dus in ongeveer acht minuten goudbruin en gaar.
- Doe als de burgers bruin (bijv. na 6 min.) zijn de uien in de pan en bak die in dezelfde pan bruin.
Yoghurtsaus
- Meng de yoghurt met de honing de 2 geperste teentjes knoflook, peper en zout naar smaak.
Boeren ovenfrieten
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Was de aardappels grondig of schil ze.
- Snijd de aardappels in dikke plakken en daarna in lange repen.
- Maak de verse frieten goed droog met een keukenpapiertje.
- Doe ze in een kom en voeg de olie toe en schep er doorheen.
- Voeg dan ook het zout en bloem toe en schep nogmaals goed door. Door de bloem worden de frieten krokanter.
- Verdeel de frieten over een bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de frietjes en bak ze eventueel in 2 keer of op 2 bakplaten.
- Zet ze 20 min. in de oven. Draait ze daarna om en bak nogmaals 20 tot 25 min in de oven mooi bruin en krokant.
Serveren
Snijd het broodje open en besmeer met wat yoghurtsaus, doe op de onderkant wat eikenbladsla (indien in het krat), dan de bokburger wat gebakken uienringen, reepjes of ringen paprika, nog wat yoghurtsaus en wat milligreens radijs en doe de bovenkant van het broodje erop. Geef er de ovenfriten bij en bijv. komkommersla met radijsjes.