Ingrediënten voor 4 personen
Broodje notenburger
- 150 gr. noten bijv. hazelnoten of hazelnoten & een rest walnoten
- 50 gram geraspte kruidenkaas
- 1 ei
- 4 el. peterselie
- 1 geraspte ui
- 3 uien in halve ringen gesneden
Boter
- 4 broodjes
- 1 paprika
- Miligreens radijs
- Blaadjes eikenbladsla (alleen 3 en 4 pers. krat)
- Uit eigen keukenkastje
- Peper en zout
Yoghurtsaus
- 150 ml yoghurt
- 2 tl. honing
Uit eigen keukenkastje
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Boeren ovenfrieten
- 1 kg iets kruimige aardappels
- 2 el. bloem
Uit eigen keukenkastje
- 1 à 2 eetlepels olie
- snuf zout
Bereiding
Broodje notenburger
- Maal de noten fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en plet ze met een deegroller. De noten hoeven niet helemaal fijngemalen te worden tot meel, er mogen nog 'stukjes' in blijven zitten.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de gehakte noten met de havermout, geraspte kaas, het ei en voeg 75-100 ml. water toe (begin met 75 ml.). Meng alles tot een samenhangend geheel. Is het geheel nog iets te droog, voeg dan de rest van het water toe.
- Voeg vervolgens de fijngehakte peterselie toe en peper en zout naar smaak en roer goed door.
- Vorm met je handen 4 grote (of 8 kleine) 'burgers' van het mengsel en leg op een bord. Laat de burgers ongeveer 30 minuten rusten zodat ze wat steviger worden.
- Verwarm wat boter in een pan en bak de burgers in ongeveer zes tot acht minuten goudbruin & gaar.
- Doe als de burgers bruin zijn de uien in de pan en bak die in dezelfde pan bruin en zacht.
Yoghurtsaus
- Meng de yoghurt met de honing de 2 geperste teentjes knoflook, peper en zout naar smaak.
Boeren ovenfrieten
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Was de aardappels grondig of schil ze.
- Snijd de aardappels in dikke plakken en daarna in lange repen.
- Maak de verse frieten goed droog met een keukenpapiertje.
- Doe ze in een kom en voeg de olie toe en schep er doorheen.
- Voeg dan ook het zout en bloem toe en schep nogmaals goed door. Door de bloem worden de frieten krokanter.
- Verdeel de frieten over een bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de frietjes en bak ze eventueel in 2 keer of op 2 bakplaten.
- Zet ze 20 min. in de oven. Draait ze daarna om en bak nogmaals 20 tot 25 min in de oven mooi bruin en krokant.
Serveren
Snijd het broodje open en besmeer met wat yoghurtsaus, doe op de onderkant wat eikenbladsla (indien in het krat), dan de notenburger wat gebakken uienringen, reepjes of ringen paprika, nog wat yoghurtsaus en wat milligreens radijs en doe de bovenkant van het broodje erop.
Geef er de ovenfrieten bij en bijv. komkommersla met radijsjes.