TIP: de kippenvleugeltjes en de ratatouille kunnen op twee bakplaten 5 -10 minuten na elkaar de oven in.
LET OP: in de 1 persoon boxen zit kipfilet. Doe kun dezelfde kruiden op de filet en bak deze in een koekenpan.
Ingrediënten voor 4 personen
Kippenvleugels
- 1000 gr. kippenvleugeltjes
- 50 gr. bloem
Uit eigen keukenkastje
- 2 tl. paprikapoeder
- 1 tl. peper
- 10 gr. Zout en peper
Pittige ratatouille
- Ca. 500 gr. pompoen
- 2 (rode) uien
- 2 wortels
- 2 paprika's
- 2 aardappels
- Eventueel andere groenten, die je nog hebt
Honingsaus
Uit eigen keukenkastje
- 5 el. olijfolie
- 2 el. paprikapoeder
- 1 tl. gedroogde tijm
- Peper en zout
Bereiding
Kippenvleugels
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bloem samen met alle kruiden in een ruime kom en meng alles goed door elkaar.
- Haal de kippenvleugeltjes één voor één door het bloem-kruidenmengsel tot alle kanten goed bedekt zijn en leg deze apart op een bord.
- Verdeel de kippenvleugeltjes over de bakplaat met de "mooie" kant naar boven. Schuif de kippenvleugeltjes vervolgens de oven in en bak ze in ca. 40 minuten goudbruin en knapperig af.
Pittige ratatouille
- Bedek een tweede bakplaat met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de honingsaus in een grote kom.
- Meng goed, kruid met peper en zout en zet apart.
- Maak de groenten schoon.
- Snij de pompoen in halvemaantjes.
- Snij de wortel in reepjes van ongeveer 10 centimeter.
- Snij de uien in partjes.
- Doe alle groenten bij de honingsaus.
- Meng goed tot ze met een honinglaagje bedekt zijn.
- Spreid ze uit op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de bakplaat ca. 5-10 min. na kippenvleugeltjes in de oven.
- Rooster de groenten de ongeveer 30-40 minuten in de oven op 200 graden.
- Schep ze om de 10 minuten om.
Serveren
Verdeel de kippenvleugels en de geroosterde groenten over de borden. Eet smakelijk!