Ingrediënten voor 4 personen
Champignonballetjes met yoghurtsaus
- 250 gr. champignons
- 2 teentjes knoflook
- 40 gr. walnoten
- 1 ei
- 40 gr. geraspte kaas
- 100 ml. yoghurt
- Boter om in te bakken
Uit eigen keukenkastje
- 50 gr. en 20 gr. (eigen)gemaakte paneermeel
- Gedroogde dille
- Peper en zout
Pittige ratatouille
- Ca. 500 gr. pompoen
- 2 (rode) uien
- 2 wortels
- 2 paprika's
- 2 aardappels
- Eventueel andere groenten, die je nog hebt.
Honingsaus
Uit eigen keukenkastje
- 5 el. olijfolie
- 2 el. paprikapoeder
- 1 tl. gedroogde tijm
- Peper en zout
Bereiding
Champignonballetjes
- Hak de champignons in kleine stukjes pers de knoflook. Verhit de boter in de pan en bak de knoflook met de champignons ca. 5-7 minuten totdat het vocht grotendeels verdampt is. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout.
- Laat de champignons uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Maal of hak de walnoten fijn n voeg bij de champignons.
- Voeg het ei, de geraspte kaas en 50 gr. paneermeel toe en schep door het champignon-notenmengsel heen. Laat het mengsel een half uur opstijven in de koelkast.
- Bestrooi een bord met de resterende 20 gr. paneermeel.
- Draai balletjes van het champignonmengsel. Het mengsel is wat minder steviger dan gewoon gehakt. Rol de balletjes door het paneermeel op het bord.
- Bak de balletjes in een koekenpan in een minuut of 5 rondom bruin.
- Meng de yoghurt met de gedroogde dille.
Pittige ratatouille
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de honingsaus in een grote kom.
- Meng goed, kruid met peper en zout en zet apart.
- Maak de groenten schoon.
- Snij de pompoen in halvemaantjes.
- Snij de wortel in reepjes van ongeveer 10 centimeter.
- Snij de uien in partjes.
- Doe alle groenten bij de honingsaus.
- Meng goed tot ze met een honinglaagje bedekt zijn.
- Spreid ze uit op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de groenten de ongeveer 30-40 minuten in de oven op 200 graden.
- Schep ze om de 10 minuten om.
Serveren
Verdeel de champignon balletjes met de yoghurtdille en de geroosterde groenten over de borden. Eet smakelijk!