TIP: De rest van de witte kool kun je later in de week gebruiken voor koolsla.
Ingrediënten voor 4 personen
Witte kool in bechamelsaus en pasta
- 1/2 witte kool
- 300 gr. gedroogde pasta
- 1/2 liter melk
Uit eigen keukenkastje
- 30 gr. bloem
- 30 gr. boter
- 75 gr. (zelf)geraspte kaas
- 1 takje verse salie of 2 tl. gedroogde salie
- Nootmuskaat naar smaak
- Peper en zout
Gebakken spekjes
- 250 gr. (gerookte) spekblokjes
Gebakken paprika en ui
Uit eigen keukenkastje
Bereiding
Witte kool in bechamelsaus, pasta en spekjes
- Snijd de kool zo fijn mogelijk.
- Verwarm de grill voor.
- Blancheer de koolreepjes 10 minuten in gezouten water. Laat ze “schrikken” in koud water en goed uitlekken.
- Bak de spekjes in hun eigen vet knapperig en laat ze opdrogen op keukenpapier.
- Maak de bechamelsaus, als volgt. Smelt de boter en roer er de bloem door. Roer glad. Laat een beetje garen op een heel zacht vuur. Doe de melk er scheutje voor scheutje bij en roer steeds goed door tot alle melk op is en een gebonden saus is ontstaan. Laat de saus nog 5 minuten zacht doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water met de salie. Giet ze af.
- Vermeng de pasta met de koolreepjes en de spekjes.
- Schep het pastamengsel in een ovenschaal, doe er de bechamelsaus overheen. Bestrooi met de kaas.
- Zet 5 minuten onder de hete grill
Serveren
Verdeel over de borden. Eet er desgewenst een salade naar keuze bij.