Dit recept is een vegetarische variant van van het recept van Sayheh Wah uit “Eten uit mijn tuin”.
TIP: In het oorspronkelijke recept staat 1 el. chilipoeder. Voor Nederlandse begrippen is dat erg veel, dus is dit in het recept aangepast naar 2 tl. De oesterzwammen kun je op dezelfde manier gebruiken als champignons. Je kunt bij dit gerecht naan bij eten. Die kun je kopen, maar ook zelf maken met de ingrediënten uit de box. Wij hebben het recept voor naan toegevoegd. Je kunt ook twee keer zoveel naan maken en de helft invriezen. Voor gebruik even toasten in je tosti-ijzer en je broodje is weer heerlijk vers.
Ingrediënten voor 4 personen
Kuh Thoe Tjah (curry uit Birma)
- 1 kg. aardappels
- 500 gr. oesterzwammen
- 4-5 uien
Uit eigen keukenkastje
- 5 teentjes knoflook
- 1 el. (hindoestaanse massala (soort currypoeder)
- 2 tl. chilipoeder
- 1 el. kuruma poeder
- 1 el. kipkruiden of een mengsel va 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. korianderpoeder, 4 tl. paprikapoeder
- 2 el. ketjap
- 2 stuks citroengras
- Stukje van ca. 2 cm. verse gember
- Zout en peper naar smaak.
Naan (4 stuks)
- 200 gr bloem of meel
- 150 gr volle yoghurt
- 4 gr zout
Uit eigen keukenkastje
Bereiding
Kuh Thoe Tjah (curry uit Birma)
- Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
- Snipper de uien, snijd de knoflook en de gember.
- Voeg de massala, kurkuma, en chilipoeder toe.
- Vermaal alles met een vijzel of in een keukenmachine.
- Snijd de oesterzwammen in stukjes en kruid met de kruiden. Meng alles goed door elkaar.
- Doe de olie in de wok of hapjespan en bak de kruiden 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg de oesterzwammen toe en braad aan.
- Voeg ketjap manis toe en zout naar smaak.
- Voeg na het aanbakken van de oesterzwammen de aardappelen toe.
- Roer goed door en voeg 400 ml. water toe. Als de aardappelen droogkoken voeg dan tussendoor extra water toe.
- Laat 30 minuten pruttelen.
- Snijd het citroengras en maak het schoon. Doe het vuur uit en roer het citroengras erdoor.
Naan
- Meng het meel met het zout.
- Voeg de yoghurt toe en kneed tot een soepel deeg.
- Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
- Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Zo voorkom je dat het blijft plakken. Rol het lekker plat uit.
- Laat in de tussentijd een grillpan of een koekenpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.
- Bestrijk de deegplakjes met wat olie
- Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.
Serveren
Serveer de curry met de naan en een frisse eikenbladsalade.