Bereidingswijze pitabroodjes
- Verwam de oven voor op 200 graden.
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 minuten tot een soepel deeg. Voeg eventueel extra bloem toe als het te plakkerig is.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken maak er bolletjes van.
- Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Rol de bolletjes uit tot circels van ongeveer 8 cm en niet te plat.
- Bak de broodjes 8 minuten op 200 graden in de oven.
- Leg de broodjes weg voor verder gebruik.
Bereidingswijze pulled chicken
- Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
- Grill de filets op de barbecue gaar.
- Snij de ui en de knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in de pan en smoor hierin de knoflook en de ui.
- Voeg de BBQ-saus, azijn en enkele druppels tabasco toe. Breng aan de kook. Voeg de filets toe, vul aan met water en breng aan de kook.
- Laat de kip op laag vuur verder garen.
- Haal de kip uit de saus (laat de saus rustig doorkoken) en pluk de kip met twee vorken uit elkaar. Voeg de kip toe als de saus is ingekookt tot de helft.
- Breng eventueel nog op smaak met peper, zout en tabasco. Houd de saus warm.
- Rasp de limoen en vermeng met de mayonaise. Breng op smaak met een paar druppels limoensap. Doe in een spuitzak.
Bereidingswijze pickels
Let op: maak dit minimaal een halve dag van te voren!
- Snijd de komkommer in plakjes, de rode ui en zilveruitjes in partjes en de rode pepers in ringetjes. Verwijder eerst de zaadjes van de peper.
- Breng azijn, water, witte wijn en suiker aan de kook.
- Voeg de overige ingrediënten toe en doe alles terwijl het nog heet is in een glazen pot.
Verdeel de pulled chicken over de broodjes. Leg hierop de pickels en maak het af met de limoen-mayonaise en tuinkers of rucola.
Eet smakelijk namens Tom Hartjes!